Edistystä tunteiden tuntemisen kanssa

Lueskelin aiempia tekstejäni ja jäin kiinni siihen missä kerroin negatiivisten tunteiden tuntemisesta sekä niiden tunnistamisesta. Pohdiskelin asiaa ja tajusin taas yhden uuden ja positiivisen asian, jonka olen saavuttanut eron myötä. Yhdessä tekstissä taisin vähän jo sivutakin asiaa.

Minä olen toden totta alkanut tunnistaa tunteitani. Tai ehkä tuo oli jo vähän liian positiivisesti ilmaistu. 😀
Olen siis oppinut näkemään mitkä tunteet kätkeytyvät ahdistukseni taakse. Kun havainnoin tunteitani kaikki tuntuu kyllä edelleen vain ahdistuksena, mutta kykenen nykyään menemään ahdistukseni taakse ja näkemään mikä asia aiheutti huonon olon ja mikä on se tunne josta seuraa ahdistus. Ehkäpä pystyn jonain päivänä fyysisestikin huomaamaan mikä on häpeän ja surun ero tunteena. 

Tuosta häpeästä jo kirjoitinkin kuinka pääsin siitä yhden asian suhteen eroon.
Eron myötä olen joutunut aikamoisen tunteiden myrskyn keskelle. Olen siis joutunut kohtamaan häpeän lisäksi mielin määrin muita tunteita. Aina helpotuksesta vihaan ja surusta häpeään. Mutta tietoisella tunteiden tutkimisella, ahdistuksen havainnoinnilla ja todellisuuden hyväksymisellä olen selvinnyt. Tämä elämäntilanne on siis pakottanut minut tunnistamaan ja kohtaamaan todelliset tunteeni. Ilman tätä uutta taitoa olisin varmasti todella huono vointinen.
Olen keskittynyt tietoisesti tunne-elämääni sulkematta sitä pois. Olen myös saanut huomata oman vahvuuteni, kestän paljon enemmän romahtamatta kuin mitä olen koskaan voinut kuvitella. Itsetuntoni on kovasti vahvistunut eromme myötä. On myös ihanaa huomata konkreettisesti, että olen edistynyt blogin pitämisen aikana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *