Muiden elämä, parempi elämä

Niin kuin jo aiemmassa tekstissä mainitsin, olen hienosti päässyt yli erosta. Ja täytyy sanoa, että olen suorastaan ylpeä siitä miten hyvin olen omat ja tyttäreni asiat hoitanut. Ja kuinka vahvana olen pysynyt. Eron seurauksena minua on jäänyt vaivaamaan kuitenkin yksi asia;
Oman elämäni vertailu toisten elämiin.
Eron myötä olen tullut kateelliseksi niille, jotka elävät perheenä johon kuuluu molemmat vanhemmat. Mietin usein, että miksi minun täytyy hoitaa kaikki yksin? Miksi minulla ei ole ketään joka jakaisi kanssani huonojen päivien taakan ja huonot hetket. Miksi olen tässä niin yksin?
Ympärilläni on kuitenkin myös sellaisia ihmisiä, jotka ovat eronneet ja ovat siis ns. samassa tilanteessa. Mutta heillepä minä olen suorastaan katkera. Heidän lapsilla on isä, joka ottaa lapset säännöllisesti. Taas, minä olen yksin. Tyttären isä muuttaa toiselle paikkakunnalle, enkä ole varma osallistuuko hän koskaan tytön elämään niin paljon, että tyttö olisi hänellä säännöllisesti. Olen niin yksin.

Tällaista olen pyörittänyt päässäni jo monta kuukautta ja nyt on aika lopettaa. Minun on lakattava vertailemasta omaa elämää muiden elämiin. Ainahan jollain on huonommin…tai paremmin…
Kun katson elämääni ilman katkeruuden sumentamia laseja, huomaan että, minulla on paljon syytä kiitollisuuteen ja elämässäni on suuresti iloa ja onnea. Minulla on ihana tytär joka kasvaa päivä päivältä ja oppii uusia asioita. Tytön kasvuun liittyy kaksi asiaa; pitää nauttia tästä hetkestä, se ei kestä kauan ja mitä enemmän hän oppii sen vähemmän hän tarvitsee apuani. On kaksi ihmistä joille olen suunnattoman kiitollinen. Ilman heitä minä en jaksaisi. He ovat vanhempani. He hoitavat tyttöä usein ja minä saan omaa aikaa. Se on todella tärkeää, sillä ilman ajoittaisia iltoja ystävien kanssa, minä en jaksaisi pyörittää arkea.

Nyt täytyy ymmärtää, etten minä ole ikuisesti sidottuna pieneen lapseen yksin.  Sitä paitsi tuskin tulen olemaankaan loppu elämääni yksin. Tyttö kasvaa ja varmasti löydän elämääni vielä sen toisen puolikkaani. On aika nauttia tästä elämän vaiheesta sellaisena kuin se on. Olla onnellinen. Olla kiitollinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *